Navegar a vela en la Costa Brava

Salut companys.
Com sempre , és un plaer navegar a vela a la Costa Brava.
En aquesta ocasió aprofito el post per comentar que aquests any per primera vegada hem participat en algunes proves del campionat de l’interclubs Empordà, i que ha estat mot emocionant , veure el nivell competitiu dels nostres rivals i també , constato amb alegria que el nostre nivell , malgrat navegar amb material de creuer i no de regata , ha estat molt bo.
Dono les gràcies a tots els tripulants que han fet possible la nostre participació a aquestes regates i als que , tot i amb ganes de venir no es hi ha estat possible , per raons diverses . Us espero per les properes que vindran.

Navegar a vela al Maresme

Navegar a vela al Maresme
Travessia costera navegant a vela Roses Masnou unes 75 milles,
A La típica travessia costanera estival , avui s’hi ha afegit una suau tramontana que ha permés isar l’espi simètric i ha posat el nostre Ro 330 a puntes de 10 nusos , passat Lloret el vent ha anat afluixant i hem arriat l’espi i engegat motor.
Al cap de poca estona i a unes 6 milles de Blanes un dotzena de dofins ens han fet una visita , i tot navegant per la costa del Maresma han picat el curry.
L’aventura nàutica encara s’allarga , s’ha fet de nit , estem a 12 milles del Port del Masnou i l’alarma de tempertura del motor ha saltat. Parem motor i confinuem fins el port del Manou en navegació nocturna a vela , tot esperant que el motor es vagi refredant per poguer entre a motor a port.
Al final , tots estem sans i estalvis al Port del Masnou, Maresme

Navegar a vela Roses Costa Brava

Navegar a vela Roses Costa Brava
Aquest dissabte a la badia de Roses l’emoció a la regata ha estat al màxim nivell , la sortida va ser molt competida i això fins i tot va provocar el xoc de 3 velers a la mateixa línia, el nostre veler , veien la situació de perill va optar per sortir en segona línia, cosa que va ser una bona decisió, ja que alguns velers per evitar el xoc que s’estava produint, van envestir la boia de sortida i van haver de penalitzar-se.
La regata disputada en aigües de la Costa Brava , va disputar-se amb poc vent i nosaltres vam posar en pràctica tot l’entrenament d’espí simètric que vam fer la setmana anterior, al final podem dir que vam cometre petits errors, però en línia general les nostres maniobres van estar força bé, i tenint en compte que muntàvem l’espí simètric amb doble maniobra i només érem 2 a bord , jo diria que ho vam fer a un nivell realment competitiu , cosa que va portar-nos a guanyar la regata del nostre grup , tant en temps real (amb molta diferència ) com en compensat.
Comprovat per navegar a vela , res millor que fer pràctiques de vela.clasificació regata 28-5-16Regata Roses Costa Bravalumpus assimetric 3

regatas

regatas

Alquilar veleros en la Costa Brava, alternativas

Alquiler de veleros en la Costa Brava , alternativas

Una de las opciones que se pueden valorar a la hora de optar por el alquiler de veleros en la Costa Brava , es la alternativa que ofrece Compartir Barco.
Este sábado hemos salido con algunos de nuestros tripulantes a navegar a vela por la bahía de Roses. Las condiciones de viento eran las óptimas , viento moderado y constante , a pesar de que no lucia el sol , no era un día frio ni mucho menos y si alguno tenia frio , pronto se le pasó , ya que las maniobras de navegación con spinaker simétrico , tienen su parte de técnica , sin duda alguna , pero exigen del tripulante cierto esfuerzo y agilidad. La navegación a vela duró unas 3 horas , y en este tiempo , ceñimos mar adentro para después virar y con el viento de popa de unos 10 nudos de aparente nuestro velero , un Ro 330 fácilmente se puso a 7,5 nudos. La parte más complicada técnicamente fueron las cuatro maniobras de trasluchada con spi simétrico que hicimos, en la primera hubo un momento de cierta duda que complicó el tema pero las otras 3 la hicimos con suma suavidad. Al final arriamos el spi totalmente seco, soltando driza i braza al mismo tiempo que recuperábamos la vela por el puño de escota.
Después de esto volvimos navegando a vela a puerto. Esta opción es francamente interesante , ya que con un precio muy razonable es una alternativa para hacer prácticas de navegación a vela y no tienes porqué alquilr un velero en la Costa Brava , ya que la agrupación Compartir Barco , no tiene ánimo de lucro , por lo que las aportaciones son para colaborar en un fondo que se destina al mantenimiento del barco.

Alquiler de veleros  en la Costa Brava

Participa en regates , pregunta com

Navegar Costa Brava

Compartirbarco , és la millor manera de navegar a vela compartint despeses. És l’activitat esportiva que pots fer cada dissabte o quant et vingui de gust , contacta amb nosaltres a www.compartirbarco.com .

Aquí teniu un video gravat durant la regata d’aquest dissabte per gentilesa de Salva Lorda .

Va ser una regata de les  que generen afeccionats , ja que vam contar amb un vent més aviat fort , però constant , cosa que va permetre que els trimatges de les veles , fessin la seva fèina , vam sortir amb el 2n ris agafat , i vam fer be , ja que el vent va anar pujant i també les ones , cosa que condiciona la manera de navegar i el trimatge de les veles, a les acaballes de la regata teníem molta fèina moguent el carro de la major per desventar-la totalment i amollar-la (ja no podíem fer més rissos)

Com veureu al video , la seguretat a bord , és un aspecte tingut en compte en tot moment , ja que tots portem salvavides de pastilla de sal d’obertura automàtica.

Finalment vam creuar la línea d’arribada sense cap lesionat i sense cap trencadissa.

I després  un bon dinar i a comentar les maniobres…

Regata Sidney – Hobart

Us convido a visionar aquestes boniques imatges  de la regata Sidney – Hobart d’aquest any on el Comanche i el Perpetual van tenir una sortida renyida a favor del primer , ja que el segón va tenir problemes en l’isada de l’espi.

Són unes boniques imatges on més de 100 velers competeixen , fins i tot n’hi ha un de només 10 metres , més o menys com el nostre , amb 6 tripulants.

Sortida regata Sidney – Hobart

 

 

 

Regata encalmada

REGATA ENCALMADA

Aquesta setmana el vent s’ha tornat a agafar festa , aquest anticicló ja cansa , de tota manera res dura sempre, i de ven segur que aviat verem els nostres veler amb bones escorades.
L’imatge de tota la flota en plena encalmada també té el seu encant.